Τι να προσέξετε αν θέλετε να κάνετε ανακαινίσεις οικιών στη Θεσσαλονίκη

Οι ανακαινίσεις οικιών στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις έχουν πάρει πολύ τα πάνω τους τον τελευταίο καιρό. Αυτό φυσικά οφείλεται στην οικονομική κρίση, η οποία πια δεν επιτρέπει στον κόσμο να αλλάξει σπίτι. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι φυσικά η συρίκνωση των εισοδημάτων αλλά και η έλλειψη καινούργιων σπιτιών, μιας που ο κατασκευαστικός τομέας έχει σχεδόν εξαφανσιθεί σχεδόν με το ξεκίνημα των μνημονίων. Αφού λοιπόν ο κόσμος δεν μπορεί να πάει σε ένα καλύτεο ή πιο καινούργιο σπίτι, επιλέγει φυσικά να βελτιώσει το δικό του.

Οι ανακαινίσεις μπορεί να μην κοστίζουν όσο η αγορά ενός καινούργιου σπιτιού, το κόστος τους ωστόσο δεν είναι και μικρό. Αυτό φυσικά κάνει πολλούς που θέλουν να ανανεώσουν το σπίτις τους, να σκέφτονται πολύ πριν να το κάνουν. Ας δούμε λοιπόν μερικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε πριν να ξεκινήσετε μία ανακαίνιση στη Θεσσαλονίκη ή οπουδήποτε αλλού.

  1. Απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό γραφείο: Η ανακαίνιση είναι πολύ πολύπλοκη δουλειά. Όσο μεγαλύτερη η έκταση και το εύρος της, τόσο μεγαλύτερη θα πρέπει να είναι και η ομάδα των ανθρώπων που θα τη σχεδιάσουν και θα τη φέρουν εις πέρας. Οι λεγόμενες ολικές ανακαινίσεις, αυτές δηλαδή κατά τις οποίες αλλάζουν πάνω – κάτω τα πάντα στο σπίτι, μπορούν να δημιουργήσουν ακόμη και προβλήματα στη στατικότητα του κτιρίου αν δεν γίνουν σωστά. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να εμπιστευθείτε μεμονωμένους μάστορες. Θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο μεγάλο και αξιόπιστο τεχνικό γραφείο. Με μία απλή έρευνα στο Google, να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε αρκετά τέτοια.
  2. Να ξέρετε τι θέλετε: Πριν ξεκινήσετε την ανακάινιση σας, θα πρέπει να ξέρετε τι θέλετε. Αυτό θα βοηθήσει τόσο εσάς, όσο και το τεχνικό γραφείο. Εσάς θα σας βοηθήσει γιατί δεν θα βαζίσεστε αποκλειστικά στις προτάσεις του γραφείου, ενώ θα βοηθήσει και το γραφείο να κάνει ένα καλό και σωστό σχεδιασμό για τις εργασίες και μία ακριβή εκτίμηση του κόστους. Πράγμα που μας φέρνει στην επόμενη συμβουλή.
  3. Υπογράψτε συμβόλαιο: Όσο αξιόπιστο και φερέγγυο να είναι ένα γραφείο, σίγουρα θα πρέπει να φυλάξετε και λίγο τα νώτα σας. Επειδή όλοι λίγο – πολύ έχουμε μπλέξει με μάστορες και ξέρουμε ότι οι αρχικές τους εκτιμήσεις σε ότι αφορά τον χρόνο ολοκλήρωσης και το κόστος ενός έργου είναι συνήθως πολύ αισιόδοξες, καλό είναι να υπογράψετε ένα χαρτί με την τεχνική σας εταιρεία ή γραφείο πριν να ξακινήσετε τις εργασίες. Σε αυτό το χαρτί θα πρέπει να περιλαμβάνεται ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου αλλά και το κόστος των υλικών και των εργασιών.
  4. Μην κάνετε τσιγκουνιές: Είτε σκοπεύετε να μείνετε στο σπίτι μετά την ανακαίνιση, είτε να το πουλήσετε, δεν θα πρέπει να λυπηθείτε τα έξοδα. Στο κάτω – κάτω για το σπίτι σας πρόκειται! Απλά, αν πρόκειται να πουλήσετε το σπίτι σας, καλό είναι να φροντίσετε ώστε το κόστος της ανακαίνισης να μην ξεπεράσει αυτό της τιμής πώλησης του σπιτιού!

Similar Posts
Γιατί να πάτε στη Κέρκυρα αυτό το καλοκαίρι
Το καλοκαίρι η Μύκονος, η Σαντορίνημ η Κρήτη και γενικά τα νησιά του Αιγαίου είναι αυτά που όλοι σκεφτόμαστε όταν...
Θέλετε να αστράφτουν τα παπούτσια χορού σας; Μάθετε πως!
Θέλετε να λάμπουν τα παπούτσια χορού σας; Διαβάστε το άρθρο μας Όλοι ξέρουμε ότι στον χορό αυτό που μετράει είναι...
Τρεις κανόνες για να κάνετε πιο αποτελεσματικές τις πόρτες πυρασφάλειας σας.
Μη παίζετε με τη φωτιά: Πως να μεγιστοποιήσετε την ασφάλεια που προσφέρουν οι Πόρτες πυρασφάλειας Η πυρασφάλεια είναι κάτι που...

There are no comments yet, add one below.