Γιατί στα νησιά δεν υπάρχει γιατρός στη μεταμόσχευση μαλλιών;

Τα νησιά μας ανέκαθεν είχαν πρόβλημα με την έλλειψη κάποιων βασικών και μη αγαθών. Με απλά λόγια, όποιος ζει σε κάποιο νησί, ειδικά αν αυτό είναι μικρό και όχι ιδιαίτερα τουριστικό, τότε είναι πολύ πιθανό να μην έχει πρόσβαση κάποιος σε αρκετές υπηρεσίες αλλά και προϊόντα. Δεν είναι μάλιστα λίγα τα νησιά των οποίων οι κάτοικοι πρέπει να πάνε στην ενδοχώρα ή σε άλλα, μεγαλύτερα νησιά ακόμη και για να κάνει δουλειές σε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες. Τις μεγαλύτερες ελλείψεις όμως, τις παρατηρούμε δυστυχώς στον τομέα της υγείας.

Στα νησιά μας λείπουν γιατροί διάφορων ειδικοτήτων, καθώς και νοσοκομεία ή και πλήρως και σωστά εξοπλισμένα ιατρικά κέντρα ή κέντρα υγείας. Από τα νησιά όμως λείπουν ιδιαίτερα και άλλες επιχειρήσεις που ανήκουν στον χώρο της υγείας, αλλά είναι καθαρά προαιρετικές. Αναφέρομαι στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ομορφιάς, της αισθητικής και της ευεξίας γενικότερα. Οι κάτοικοι νησιών δεν έχουν πρόσβαση ας πούμε σε ινστιτούτα αδυνατίσματος ή σε πλαστικούς και αισθητικούς χειρούργους κι έτσι συχνά αναγκάζονται να μεταβούν στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις για να απολαύσουν αυτές τις υπηρεσίες.Οι πλαστικοί χειρούργοι στην Αθήνα είναι και οι πιο δημοφιλής τόσο για αισθητικές παρεμβάσεις όσο και για εμφυτεύσεις μαλλιων οι οποίες έχουν μεγάλη ζήτηση τον τελευταίο καιρό

Η μεταμόσχευση μαλλιών, είναι η πιο δημοφιλής αισθητική επέμβαση που γίνεται σε άνδρες, για να γίνει όμως, χρειάζεται ειδικευμένο προσωπικό αλλά και μία καλά οργανωμένη κλινική. Ένας γιατρος στην μεταμόσχευση μαλλιών είναι πολυτέλεια για ένα νησί.Οι κλινικές απο την άλλη εννοείται πως δεν υπάρχουν στα νησιά μας, με μερικές μόνο εξαιρέσεις, όπως ας πούμε στη Κρήτη. Τι είναι όμως αυτό που κρατά αυτές τις κλινικές μακριά από τα νησιά μας; Ας δούμε ορισμένους παράγοντες.

 

 

    1. Ο μικρός πληθυσμός.Σίγουρα πρόκειται για τον πιο σημαντικό παράγοντα. Τα περισσότερα νησιά μας, ακόμη και τα πιο τουριστικά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, έχουν πάρα πολύ μικρούς μόνιμους πληθυσμούς. Αυτό κάνει τις μεγάλες επενδύσεις πολύ δύσκολες σε αυτά, μιας που η βάση πελατών θα είναι αναγκαστικά πολύ μικρότερη από αυτή σε κάποια μεγάλη πόλη ή έστω κάποια κωμόπολη. Με άλλα λόγια, μπορεί η μεταμόσχευση μαλλιών να είναι μία πολύ δημοφιλής επένδυση, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και ολόκληρος ο ανδρικός πληθυσμός ενός νησιού δεν αρκεί για να κάνει έστω και λίγο επικερδή τη μεγάλη επένδυση που απαιτεί το άνοιγμα μίας κλινικής μεταμόσχευσης.
    2. Σίγουρα οι πλαστικοί χειρούργοι στα νησια είναι ένα επαγγελμα που δυσκολα έχει ζητηση για αυτο και οι περισσότεροι προτιμαν και τις μεγάλες πόλεις στην Ελλαδα.
    3. Η γεωγραφική απομόνωση.Όλα σχεδόν τα νησιά μας είναι μακριά από την ενδοχώρα, ενώ είναι πολύ λίγα αυτά που έχουν αξιοπρεπή αεροδρόμια. Αυτό σημαίνει ότι όλος ο εξοπλισμός που θα χρειαστεί για το άνοιγμα μίας κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών, θα πρέπει να μεταφερθεί με πλοία. Αυτή η διαδικασία παίρνει πάρα πολύ χρόνο αλλά και χρήμα. Επιπλέον, η απομόνωση των νησιών κάνει τα πάντα πιο ακριβά. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος λειτουργίας μίας τέτοιας κλινικής σε κάποιο νησί, θα είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με τα κόστη της ενδοχώρας.

Similar Posts
Νησιώτικη διατροφή και υγεία
Η μεσογειακή ή νησιώτικη υγιεινή διατροφή είναι γνωστό έχει πολλά οφέλη, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σχετικά με το...

There are no comments yet, add one below.