Θέλετε να αστράφτουν τα παπούτσια χορού σας; Μάθετε πως!

papoutsia-xorevo

Θέλετε να λάμπουν τα παπούτσια χορού σας; Διαβάστε το άρθρο μας

Όλοι ξέρουμε ότι στον χορό αυτό που μετράει είναι οι φιγούρες και η κίνηση. Η αλήθεια όμως είναι ότι συχνά τα μέλη του κοινού, ειδικά οι κριτές, δίνει βάση και στην εμφάνιση, η οποία πρέπει να είναι άψογη από το φόρεμα ή το κοστούμι, ως τα παπούτσια χορού. Ό, τι φοράτε πρέπει όχι μόνο να τονίζει τις κινήσεις και το σώμα σας και να σας διευκολύνει στον χορό, αλλά να λάμπει από καθαριότητα και γενικά να είναι όσο πιο εντυπωσιακό γίνεται. Ένας χορευτής που τραβά με την εμφάνιση του τη προσοχή του κοινού, σίγουρα θα κερδίσει και το χειροκρότημα του.

Τα ρούχα χορού λίγο πολί όλοι ξέρουν πως να τα διατηρούν καθαρά και λαμπερά. Δυστυχώς όμως, φαίνετει ότι πολλοί δεν ξέρουν να κάνουν το ίδιο και με τα παπούτσια χορού τους.Οι περισσότεροι μεν δίνουν βάση στο να κρατούν τα παπούτσια τους σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση, προκειμένου να τους βοηθούν στον χοροό, αλλά δεν φροντίζουν να τα κάνουν λαμπερά και εντυπωσιακά πριν από μία παράσταση.

Το να κάνετε τα παπούτσια σας να λάμπουν όταν πρέπει είναι κάτι που είναι συνυφασμένο με τη σωστή συντήρηση τους και μιας που μιλάμε για δερμάτινα παπούτσια, υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα που μπορείτε να κάνετε για να τα διατηρείτε αστραφτερά και σαν καινούργια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα μάθετε. Έτσι τα παπούτσια σας θα αντέξουν περισσότερο στο χρόνο και θα είναι πάντοτε λαμπερά σαν καινούργια.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

● Για παπούτσια χορού με gloss φινίρισμα (patent leather)

Τα βερνίκια του εμπορίου είναι πολύ πιθανό, σχεδόν σίγουρο θα έλεγα, να μην είναι τα ιδανικά για τα παπούτσια σας, όποτε η καλύτερη επιλογη για σας θα είναι σίγουρα ένα ειδικό βερνίκι σιλικόνης. Αυτό που κάνει τα συγκεκριμένα βερνίκια ξεχωριστά, είναι η δυνατότηα τους να «λιπαίνουν» πάρα πολύ καλά το δέρμα και φυσικά να το κάνουν να λάμπει. Αυτό σημαίνει ότι όταν χορεύετε όχι μόνο θα είναι αστραφτερά τα παπούτσια σας, αλλά δε θα «κολλάνε» μεταξύ τους όταν θα κάνετε φιγούρες που θα τα φέρνουν σε επαφή. Ένα άλλο όφελος αυτών των βερνικιών, είναι ότι βοηθάνε το δέρμα να μη σκάει εύκολα, κάτι που σίγουρα είναι πολύ ενοχλητικό όταν συμβαίνει. Με άλλα λόγια, προστατεύουν τα παπούτσια σας με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν και τα προϊόντα φροντίδας για «νάπα».

● Για δερμάτινα παπούτσια χωρίς gloss

Τα παπούτσια χορού χωρίς gloss φινίρισμα μοιάζουν με κανονικά παπούτσια και η συντήρηση και έτσι το γυάλλισμα τους είναι πολύ απλό. Απλά κάντε ότι θα κάνατε για τα δερμάτινα παπούτσια σας. Ξεκινήστε το καθάρισμα με ένα ελαφρύ ξεσκόνισμα για να απομακρύνετε τη σκόνη και τα άλλα ξένα σώματα. Έπειτα αλλείψτε τα με αρκετή ποσοότητα μίας ειδικής κρέμας – πάστας βαφής (προσοχή, μη χρησιμοποιήσετε «γυαλιστικά βερνίκια»), και αφήστε τα να την απορροφήσουν καλά. Στη συνλεχεια τρψτε τα παπούτσια μαλακά με ένα πανί και βουρτσίστε τα καλά. Έτσι θα παραμείνουν «ενυδατωμένα» και λαμπερά για πολύ χρόνο και θα εξασφαλίσετε ότι δεν θα σκάσουν και ότι θα σας βοηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο στο χορό σας.

Similar Posts
Γιατί να πάτε στη Κέρκυρα αυτό το καλοκαίρι
Το καλοκαίρι η Μύκονος, η Σαντορίνημ η Κρήτη και γενικά τα νησιά του Αιγαίου είναι αυτά που όλοι σκεφτόμαστε όταν...
Τι να προσέξετε αν θέλετε να κάνετε ανακαινίσεις οικιών στη Θεσσαλονίκη
Οι ανακαινίσεις οικιών στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις έχουν πάρει πολύ τα πάνω τους τον τελευταίο καιρό....
Τρεις κανόνες για να κάνετε πιο αποτελεσματικές τις πόρτες πυρασφάλειας σας.
Μη παίζετε με τη φωτιά: Πως να μεγιστοποιήσετε την ασφάλεια που προσφέρουν οι Πόρτες πυρασφάλειας Η πυρασφάλεια είναι κάτι που...

There are no comments yet, add one below.