Γιατί τα νησιά μας πρέπει να στραφούν στο online marketing

Online Marketing In GreeceΌσοι μένουμε σε νησιά ξέρουμε ότι ζούμε στα πιο όμορφα μέρη του πλανήτη μας και γι’ αυτό άλλωστε θέλουμε να μοιραζόμαστε αυτή την ομορφιά με τους ανθρώπους όλου του κόσμου μέσω του online marketing. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε χρόνο επισκέπτονται την Κέρκυρα και όλα τα νησιά της πανέμορφης χώρας μας. Το πρόβλημα όμως είναι ότι πλέον τα πράγματα όσον αφορά την προώθηση και των νησιών μας αλλά και των ξενοδοχείων, εστιατορίων και άλλων μαγαζιών μας, έχει αλλάξει ριζικά.

Τα κομπιούτερ και το ίντερνετ έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και πλέον έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι τους. Ειδικά οι ξένοι περνάνε πολύ μεγάλο μέρος της κάθε μέρας τους μπροστά στις οθόνες των υπολογιστών και στο ίντερνετ (όχι ότι κι εμείς πάμε πίσω…) κι ελάχιστοι πλέον είναι αυτοί που διαβάζουν εφημερίδες και περιοδικά ή παρακολουθούν τηλεόραση. Αν λοιπόν θέλουμε να προωθήσουμε σωστά όχι μόνο τα νησιά μας αλλά και τις επιχειρήσεις μας, θα πρέπει σίγουρα να στραφούμε στο διαδίκτυο και στο online marketing. Πώς θα το κάνουμε αυτό όμως;

Βήμα 1ο: Δημιουργία ιστοσελίδας

Η κατασκευή ιστοσελίδων είναι πλέον απαραίτητη για όλες τις επιχειρήσεις στις μέρες μας και όχι μόνο. Αν μία επιχείρηση δεν έχει σελίδα στο internet, τότε απλά είναι σαν να μην υπάρχει. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα γιατί όλοι πλέον ψωνίζουν και ψάχνουν για ξενοδοχεία και μέρη για τις διακοπές τους μέσω internet! Nαι ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης! Το πρώτο πράγμα που πρέπει όλοι να κάνουμε είναι να αποκτήσουμε σελίδα στο internet. Δεν αρκεί όμως αυτό. Για να πιάσουν τόπο αυτές οι σελίδες, θα πρέπει και να μπορεί ο κόσμος να τις βρει! Αυτό θα γίνει με τη σωστή προώθηση ιστοσελίδων και το λεγόμενο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Τι είναι το ψηφιακό μάρκετινγκ;

Το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι στην ουσία διαφήμιση ιστοσελίδων γιατί απλά «βοηθάει» τον κόσμο να έρθει στη σελίδα μας. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια των περίφημων μηχανών αναζήτησης, όπως το Google, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ ελέγχουν το διαδίκτυο. Όταν κάποιος ψάχνει κάτι, οι μηχανές αναλαμβάνουν να «κατατάξουν» τα σχετικά αποτελέσματα από τα πιο σχετικά και χρήσιμα στα λιγότερο. Όσο πιο ψηλά στην κατάταξη είναι μία ιστοσελίδα, τόσο περισσότερους επισκέπτες – πελάτες θα έχει (πόσες φορές ΔΕΝ πατήσατε στο πρώτο αποτέλεσμα του Google;). Η αποστολή του digital marketing λοιπόν, είναι εκτός από την προώθηση ιστοσελίδας και να φροντίσει ώστε ο σωστός κόσμος να δει το site μας, βγάζοντας τo ψηλά στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό γίνεται μέσω διάφορων τεχνικών για βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης (SEO).

Πώς γίνεται αυτό το online marketing

Μπορείτε να το αναλάβετε εσείς οι ίδιοι ή να το αναθέσετε σε μια ειδική εταιρεία internet marketing,για καλύτερα και πιο σίγουρα αποτελέσματα. Αν το αναλάβετε μόνοι σας, τότε η πιο απλή, αν και κάπως ακριβή λύση, είναι η διαφήμιση Google AdWords, έτσι ώστε να προβάλλεται μία διαφήμιση για την ιστοσελίδα σας σε ειδική θέση της σελίδας αποτελεσμάτων, όταν κάποιος ψάχνει για κάτι σχετικό με την επιχείρηση σας.

Υπάρχει και άλλη μία λύση που είναι πιο οικονομική και πιο αποτελεσματική μεν, αλλά θα χρειαστεί να δουλέψετε λίγο παραπάνω. Θα πρέπει να φροντίσετε ώστε η σελίδα σας να πληροί όλες τις τελευταίες προδιαγραφές που αφορούν την βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και να ανανεώνεται συχνά με πρωτότυπο και χρήσιμο περιεχόμενο. Για το πρώτο μέρος, αν δεν προσλάβετε κάποιον SEO Greece expert, θα πρέπει να διαβάσετε λίγο σχετικούς οδηγούς και άρθρα ή να δείτε ενημερωτικά βίντεο στο internet, ενώ καλό είναι να ξέρετε και ένα-δυο πράγματα σχετικά με τους υπολογιστές και το internet. Για το δεύτερο μέρος, αν όλα πάνε καλά με το πρώτο, το μόνο που θα σας χρειαστεί είναι λίγη έμπνευση, λίγο ταλέντο στο γράψιμο και ένα πρόγραμμα συγγραφής κειμένων, όπως το Word.

Μία εταιρεία digital marketing στην Ελλάδα, μπορεί να αναλάβει τα πάντα σχετικά με την προώθηση μίας ιστοσελίδας από την δημιουργία της, μέχρι τη συγγραφή περιεχομένου για το διαδίκτυο. Ειδικά από το δεύτερο βγάζουν χρήματα πολλοί άνεργοι, ακόμη και από το νησί μας, οπότε πρόκειται για μία καλή επένδυση.

Για να κλείσω λοιπόν, μπορεί να είμαστε από τους πιο όμορφους και φιλόξενους τόπους στον κόσμο, αλλά καλό είναι να το διαφημίζουμε κιόλας και πλέον η σωστή διαφήμιση γίνεται μόνο μέσω διαδικτύου. Οπότε μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να περιμένουμε τις ανύπαρκτες καμπάνιες του ΕΟΤ και να αρχίσουμε τις δικές μας καμπάνιες για σωστή διαφήμιση στο διαδίκτυο μήπως και μας έρθει η Ανάπτυξη μια ώρα αρχύτερα;

Similar Posts
Eίναι απαραίτητη η δημιουργία site;
Έχετε επιχείρηση; Δημιουργείστε ενα site! Καθώς τα χρόνια περνάνε και τα δεδομένα αλλάζουν, το διαδίκτυο κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος...

There are no comments yet, add one below.